Kupittaanpuisto Kalenteri Sijainti Yhteys Kuralan Kylämäki Alkuun 1950-luvun maatila Esihistoriallinen alue Tapahtumat Ajankohtaista! Historia Aluekartta Ryhmät Kuva suurempana!

.

ASTU SISÄÄN MENNEISYYDEN PORTISTA JA NAUTI VIERAILUSTASI!

Kuralan Kylämäki Aurajokilaaksossa on peltovainoiden ja alkuperäisillä paikoillaan sijaitsevien maatilarakennusten muodostama kyläkokonaisuus vanhassa kulttuurimaisemassa. Kylämäeltä avautuva näkymä Liedon Vanhalinnan suuntaan palautuu kulttuurisilta pääpiirteiltään tuhansien vuosien taakse. Menneen maailman kiireettömyys on siellä läsnä ainutlaatuisella tavalla.

Kuralan Kylämäki on Elävän Historian Kylä, jossa toimii perinteinen 1950-luvun maatila sekä kokeellisen arkeo- logian toimintapiste.

Kylämäen luonteeseen kuuluu toiminnallisuus. Perinteiset työtavat ja taidot välittyvät kävijälle talon töitä seuraamalla ja niihin osallistumalla. Se on sekä hauskaa että mieliin- painuvaa perinteensiirtoa, josta myös nykyajan ihminen voi oppia. Vanhoihin esineisiin saa omakohtaisen tuntuman, sillä Kylämäessä esineisiin saa koskea.

Arkeologinen kokeiluverstas valmistaa erilaisia menetelmiä kokeilemalla esihistoriallisten esikuvien mukaisia esineitä. Esihistoriallisesta ajasta kertoo myös alueella sijaitseva muinaiskalmisto. Arkeologisten koekaivausten perusteella Kylämäki onkin muinaismuistolain suojaama kohde.


Kylämäki avaa ovensa seuraavan kerran pääsiäisen viettoon 28.3. klo 10-18.
Ryhmät ovat tervetulleita ympäri vuoden. Katso ryhmäretkimahdollisuuksia Ryhmät sivulta

Osoite:
Jaanintie 45, 20540 Turku
Informaatio puh. (02) 262 0420


Ethän tupakoi alueella!

Kuralan Kylämäki on Turun maakuntamuseon yksikkö:
Turun maakuntamuseo
Turun maakuntamuseo Kuralan Kylämäki


Kylämäki-sivujen kuvat: Turun maakuntamuseo.

 

KYLÄMÄESSÄ MYYTÄVÄT JULKAISUT:

Julkaisuluettelo (pdf-dokumentti, 100 kt)