Kupittaanpuisto Kalenteri Sijainti Yhteys Kuralan Kylämäki Alkuun 1950-luvun maatila Esihistoriallinen alue Tapahtumat Historia Aluekartta Ryhmät

.

UUTTA OPPIMAAN!

Tervetuloa tutustumaan entisajan elämään Kylämäen opetusmateriaalin avulla. Oppimateriaali täydentää Kylämäen vierailua. Materiaalin avulla voit perehtyä syvällisemmin perinteisen maatilan elämään ja vastata visaisiin kysymyksiin.
Materiaaliin pääsee klikkaamalla alla olevaa linkkiä.
Kylämäen opetusmateriaali


KYLÄMÄEN SYNTTÄRIT

Tule viettämään lasten synttäreitä Kylämäkeen. Kylämäessä järjestetään synttäreitä ympäri vuoden. Synttäreitä on kahdenlaisia Maatila- ja Metsästyssynttäreitä. Jokainen synttärikierros muuttuu lasten ehdoilla toimivaksi, unohtumattomaksi kokonaisuudeksi.

Maatilasynttäreillä lasten kanssa touhuaa "tilan töissä" leikkiä rakastava piika. Piika on myös hyvä kertomaan monenlaisia tarinoita. Kierroksen aikana tutustutaan mm. lampaisiin ja eikä pidä unohtaa tonttuakaan. Synttäreiden sisältö vaihtelee vuodenkierron mukaan, varmaa on kuitenkin uuttera "työnteko" sekä leikit ja laulut 1950-luvun tyyliin!

Metsästyssynttäreillä tutustutaan muinaisen ihmisen elämään ja koetaan itse Erälaakson metsästysradalla kuinka ennen ruokaa hankittiin. Ohjatussa metsästyksessä kokeillaan pitkäjousen ja jalkajousen käyttöä sekä kierroksen päätteeksi jokainen osallistuja saa metsästysdiplomin kuninkaan jahtivoudilta Markus Haukalta.

Hinta: 95 ¬/10 lasta
Suositusikä: 4-10 v (maatilasynttärit),
7-12 v (metsästyssynttärit),

Tutustu synttärikuviin kuvagallerisivulla

Ota yhteyttä ja kerron lisää:
p. 02 2627 578 tai 050 5590 612/


Tutustu myös Seikkiksen ohjattuihin synttäreihin oheisen linkin kautta Seikkiksen synttärit


BabyBoom&Kidz -messuilla 4.-5.9.2004 tunnustelupussukka-arvonnassa ohjatut synttärit Kylämäessä tai Seikkiksessä valinnan mukaan voitti Pirja Pönkä Liedosta. Onnittelut!


PUUSTA PITKÄLLE -ympäristöhanke Kylämäessä

Hanke käsittää puun käyttöön, kulttuurihistoriaan ja ekologiaan kietoutuvan teemapäivien sarjan syksyn 2002 - kevään 2003 aikana. Tarinoiden, tekemisen ja kokemisen kautta osallistujat tulevat tietoisemmiksi puiden moninaisuudesta osana ihmisen kulttuuria ja omaa lähiluontoa.

Itä-Turun yhteisöhankkeisiin kuuluva ympäristöhanke toteutetaan yhteistyönä Turun 4H-yhdistyksen ja Kuralan Kylämäen kesken

Lue lisää hankkeesta tästä (pdf-dokumentti, 82,4 kt).

 

LAUNISTA LOHIPATOON -hanke

Turun maakuntamuseossa on käynnistynyt Launista lohipatoon -hanke. Hankkeen tarkoituksena on selvittää jokikalastuksen historiaa ja merkitystä. Tavoitteena on myös elvyttää vanhakantaisten pyydysten, sulkulaitteiden ja kalastusvälineiden käyttöä sekä rakennustaitoa erilaisten kurssien ja tempausten avulla. Lisäksi yritetään rekonstruoida entisaikojen jokibiologiaa ja kalakantoja.

Mikäli Sinulla on tietoa alueemme jokikalastukseen liittyvästä historiasta, kalastusvälineistä ja -tavoista, saaliskaloista tai joella käytetyistä veneistä tai vaikkapa erityisen hyviä kalajuttuja, ota yhteyttä hankkeen vetäjään, , p. 2620426 tai 040 8236 344

Lue lisää hankkeesta tästä (pdf-dokumentti, 109 kt)