Kupittaanpuisto Kalenteri Sijainti Yhteys Kuralan Kylämäki Alkuun 1950-luvun maatila Esihistoriallinen alue Tapahtumat Ajankohtaista! Historia Aluekartta Kuva suurempana!

.

 

 

 

 

 

 

Pikkuperhonen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Puujalat

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KUTSU VISIITILLE!

Kuralan Kylämäki on hauska ja opettava retkikohde kaikenikäisille. Kävijät arvostavat erityisesti rauhallista tunnelmaa ja miljöötä, jotka Kylämäki asiakkailleen tarjoaa. Tervetuloa kylään Kylämäkeen!

PÄIVÄKOTI- JA ESIKOULUIKÄISET LAPSET:

PÄIVÄ MUMMOLASSA

Retki on suunniteltu ensisijaisesti esikoulu- ja päiväkoti-ikäisille lapsille. Ryhmän oppaana toimii Kylämäen piika, joka perehdyttää vierailulle tulevat pikkupiiat ja -rengit Kylämäen tiluksiin ja askareisiin.

Kylämäen kotieläimet ovat poikkeuksetta lapsivieraiden suosiossa ja saavat paljon huomiota ja runsaasti rapsutuksia myös tämän retken aikana. Lampaat ja lehmät, possut ja kanat sekä Mikki-kissa viihdyttävät pikkuvieraita matkan edetessä Vähä-Kohmon pihaan, jossa on hyvä levähtää ja nauttia vaikkapa eväspaketin sisällöstä.

Vähä-Kohmon väki osaa tarinoinnin, ja kertoo lapsille monenlaisia, jopa vähän jännittäviäkin kertomuksia vanhoista ajoista. Vierailun päätteeksi pidetään vielä yhdessä hauskaa leikkimällä perinteisiä pihaleikkejä.

Kesto: noin 2 tuntia
Suositusikä: 4-7 v.

Hinta: 6 ¬ / henkilö (min. 15 henkilöä)
(saatavana myös ruotsiksi ja tukiviittomin)

Lue Kylämäen Iita-piian terveiset tästä.
(Pdf-dokumentti, 97,4 kt; kirj. tutkija Leena Tiilikainen)MUISTATHAN MYÖS KYLÄMÄEN OHJATUT SYNTTÄRIT!
Katso Kylämäen synttärit


KOULUIKÄISILLE:

KYLÄMÄEN ABC

Millaista olikaan koulussa isoäidin aikaan? Miten silloin käyttäydyttiin, mitä aineita opiskeltiin? Siihen pääsevät oppilaat tutustumaan "Kylämäen opettajattaren" johdolla 50-luvun hengessä. Oppilaat liikkuvat alueella tehden omatoimisesti Kylämäen ABC-kirjan tehtäviä. Sen jälkeen kokoonnutaan pihamaalla joukkuekisailujen merkeissä. Niissä tärkeintä on hauskanpito eikä sekuntien tai senttien laskeminen. Muistoksi koulunkäynnistä osallistujat saavat mukaan oppikirjansa, jonka tehtäviin he voivat yhdessä tai erikseen syventyä vielä retken jälkeenkin.

Kesto: noin 2 tuntia
Suositusikä: 7-12 v

Hinta: 7 ¬ / henkilö (min. 15 henkilöä)
(saatavana myös ruotsiksi)

Lue opettaja Annikki Tarkan terveiset Kylämäen kansakoulusta tästä.
(Pdf-dokumentti, 53,7 kt; kirj. tutkija Leena Tiilikainen)

MUINAISET METSÄSTÄJÄT

Muinaiset metsästäjät kokoontuvat jahtimestarin johdolla kotaan, jossa viritellään tulta tuluksilla ja tunnelmaa tarinoilla.

Jahtiniityllä puolestaan perehdytään muinaisiin metsästysvälineisiin ja kokeillaan itse, miten ruuan hankinta onnistuu perinnejousilla. Kaikki metsästäjät saavat mukaansa myös diplomin ruuanhankintataidoistaan.

Kesto: noin 2 tuntia
Suositusikä: soveltuu kaikille yli 7 vuotiaille

Hinta: 7 ¬ / henkilö (min. 15 henkilöä)MUISTATHAN MYÖS KYLÄMÄEN OHJATUT SYNTTÄRIT!
Katso Kylämäen synttärit


AIKUISRYHMILLE:

KYLÄMÄEN 5 -OTTELU

Leikkimielisessä Kylämäen 5 -ottelussa jokainen pääsee testaamaan "kuntoaan". Perinteiset tai-dot ja äly ovat valttia, kun vedetään lakanoita ja osallistutaan hernepussiviestiin. Vieläkö aidolla mustekynällä kirjoittaminen on hallussa? Mukavaa yhdessäoloa ja rentoa kisameininkiä.

Kesto: n. 2 tuntia
Kohderyhmä: aikuisryhmät

Hinta: 12 ¬/henkilö (min 15 henkeä)


KYLÄMÄEN POLTTARIT

Nyt testataan tulevan morsiamen tai sulhasen arjen selviytymistaitoja. Erilaisten testien kautta lähdetään pilke silmäkulmassa selvittelemään, onko avioituvan nuoren sivistyspuoli hallussa, entä miten hän pärjää rohkeus taikka peruskuntotestissä. Kaikki testattavat taidot ovat reilun maalaismeiningin mukaisia ja hyödyksi tulevassa avioliitossa!

Kesto: n. 2 tuntia
Hinta: 12 ¬/henkilö (min. 8 henkilöä)


AIKUIS- JA SENIORI-IKÄISLLE:

PORTTI MUISTOIHIN

Seniori-ikäisille suunnattu ohjelma on nimensä mukaisesti monille portti omiin kokemuksiin ja muistoihin. Kylämäkeen saavutaan Vähä-Kohmon isännän ja/tai emännän saattelemina, jonka jälkeen vierailla on mahdollisuus tutustua Kylämäen alueisiin, puutarhoihin ja rakennuksiin sekä huomata, että monet vanhat taidot kuten karstaus ja saippuankeitto ovat Kylämäessä tallella.

Kesto: noin 2 tuntia
Kohderyhmä: eläkeläiset ja muut aikuisryhmät

Hinta: 12 ¬ / henkilö


MUISTOJEN KYLÄMÄKI &
MUISTOJEN MATKALAUKKU

Muistojen Kylämäki on vanhainkotien asukkaille suunnattu paketti, jossa ryhmä saapuu Kylämäkeen Iso-Kohmon emännän vieraaksi. Visiitin lomassa jutellaan entisajan elämästä ja muistellaan, millaista arki olikaan vieraiden lapsuudessa. Tuvassa vallitsee kotoinen tunnelma ja pannukahvi porisee hellalla.

Vierailut Kylämäen aukioloaikojen ulkopuolella (esim. huhtikuu, syyskuu)
Kesto: tunti
Hinta: 80 ¬/ryhmä (max 10 vanhusta)

Muistojen matkalaukku paketin varatessa Kylämäen piika tulee vieraisille vanhainkotiin mukanaan muutama matkalaukullinen muistoja herättäviä esineitä. Vanhusten kanssa mm. muistellaan esineiden käyttötarkoituksia ja kuunnellaan 1950 -luvun kuunnelmia radiosta.

Kesto: tunti
Hinta 65 ¬/ryhmä (n. 10 vanhusta)


MYYNTI JA LISÄTIEDOT

Turku TouRing
Elämysten Maa -hanke
Aurakatu 4
20100 TURKU

puh. (02) 2627 578
fax. (02) 2627 674

Projektisihteeri Anne Karsikas
gsm 050 5590 612
s-posti: